Domatesleri servis etmeden 15 dk önce yağ limon sos ile tatlandırıp oda sıcaklığında bekletin.
PESTO SOS ;
Fıstık ve fesleğeni Vitamixte en düşük seviyede öğütün. Daha sonra tüm malzemeyi ilave edin, en düşük seviyede yavaş yavaş çekip temiz bir kaba alın.
TABAKLAMA ;
Domatesleri tabağın ortasına dizin,üzerine maldon tuz ve zeytinyağı gezdirin,pesto sosu kaşık yardımıyla domateslerin arasına koyun,mozzarellayı domateslerin üzerine yerleştirin,reyhan yapraklarını elinizle parçalayıp mozzarellanın üzerine serpiştirip servis edin.
Sarı cherry domates “ ikiye bölünmüş”
San marzano domates “ ikiye bölünmüş”
Siyah cherry domates “ ikiye bölünmüş”
Reyhan yaprağı
Pesto sos
Yağ limon sos
Zeytinyağı
Maldon tuz
Mozzarella
PESTO SOS
50 gr Fesleğen yaprağı (2 paket)
70 gr Çam fıstığı
4 gr Sarımsak
115 gr Zeytinyağı
62 gr Parmesan (rende)
3 gr Maldon
K.biber
6 gr Limon suyu
2 gr Limon kabuğu zest