TEPSİNİN DİBİNİ YAKMAK İÇİN

Sütü, şekeri, kremayı kaynat sübye ile bağladıktan sonra tavuk göğsünü tuzlu su ile iyice yoğurmak gerekiyor daha sonra tel tel olunca 5 dakika ocakta pişirip tepsiye dökülmesi lazım. Tepsi başına da 150 gr şeker ile yakmak gerekiyor. 
 

KAZANDİBİ ÜSTÜ İÇİN

Sütü, şekeri ve kremayı kaynatıp sübye ile bağlayıp koyulaştırdıktan sonra tavuk göğsü ilave ediliyor. En son tuzu koyduktan sonra 8-10 dakika kaynatıp tahta veya plastik sopayla karıştırıp yakılan tepsilerin üzerine dökülüyor. 

Bu tariften 2 büyük tepsi kazandibi 1 küçük tepsi tavuk göğsü çıkar. 

Tarif : Chef Hacı Veli Öz
MALZEMELER

TEPSİNİN DİBİNİ YAKMAK İÇİN 

2 litre Buffa manda sütü
2 Litre normal süt 
400 gr krema
800 gr toz şeker
2250 gr sübye
100 gr organik tavuk göğsü

KAZANDİBİ ÜSTÜ İÇİN

5 litre Buffa manda sütü
5 litre normal süt
2 kg toz şeker
500 gr krema
1 çay kaşığı tuz
200 gr organik tavuk göğsü
4550 gr sübye

BENZER TARİFLER