Makarna hamuru:
Bütün malzemeler hamur makinasında yoğurulur, elde edilen makarna hamuru 4 derece dolapta 24 saat dinlendirildikten sonra kullanılır.
Yapılışı:
Soğan ve sarımsak küçük kuşbaşı şeklinde doğranarak zeytin yağında sotelenir.
Havuç ve kök kereviz rendelenerek soğan karışımına ilave ederek kavurma işlemi devam eder,
taze fesleğenve çeri domates ilave edildikten sonra 3 dk domatesler kavrulduktan sonra beyaz şarap ilave edilir,
5 dk kaynatılır,şarabın alkolü uçtuğunda demko domates ilave edilerek kısık ateşte yarım saat kaynatılır,
Tuz,tanekarabiber ve şeker ilave edilerek ocaktan alınır,soğumaya bırakılır,
Domates soslu fettuchini yapımı:
Sipariş edildiğinde makarna kaynar suda 2 dk pişirilir.
Diğer tavada sarımsaklı zeytin yağında domates sos ısıtılır,
haşladığımız makarna ilave edilerek soteleme işlemi devam eder,
ocaktan alırken tuz,,tane karabiber, permasan ve tereyağı ile tatlandırarak ocaktan alınır,
Servis ederken üzerine Buffa Burrata ve fesleğen pesto ile servis edilir.
Makarna hamuru:
400 g Semolina
225 g Un
50 ml Zeytin yağı
50 ml Şarap
8 g Tuz
200 g Yumurta sarısı
50 ad Yumurta bütün
Domates sos:
250 g Kuru soğan
50 g Sarımsak
150 g Havuç
150 g Kök kereviz
25 g Taze fesleğen
2 kg Demko domates
1 kg Çeri domates
15 g Deniz tuzu
10 g Şeker
4 g Tanekarabiber
150 ml Zeytin yağı
200 ml Beyaz şarap